Wat ‘Alleen vrienden’ op TikTok precies betekent: verbeter je privacy
Wist je dat je voor afzonderlijke TikTok een specifieke doelgroep kunt selecteren? Als je bijvoorbeeld een openbaar profiel hebt, kun je content publiceren die alleen zichtbaar is voor je TikTok . Ontdek wat ‘Alleen vrienden’ op TikTok inhoudt TikTok leer meer over de verschillende privacyopties voor afzonderlijke posts, zodat je een betere band met je vrienden kunt opbouwen.

Wat ‘Alleen vrienden’ op TikTok precies betekent: inzicht in de privacy-instellingen van je video’s
TikTok twee belangrijke privacyopties wat betreft het accounttype: openbaar en privé. Bij beide typen kunnen gebruikers ook de privacyinstellingen van afzonderlijke video’s aanpassen om inhoud met vrienden te delen.
Laten we eens nader bekijken hoe de privacyinstellingen TikTokwerken.
Openbare versus privéprofielen: welke moet je kiezen?
De keuze tussen een openbaar en een privéaccount bepaalt meteen wie toegang heeft tot je profielpagina en je content. Openbare accounts zijn de ideale keuze voor bedrijven, publieke figuren, contentmakers en iedereen die zijn of haar volgersaantal op het platform wil vergroten. Privéaccounts zijn daarentegen het meest geschikt voor gewone gebruikers.
Met een openbaar account TikTok iedereen op TikTok je volgen, je openbare video’s bekijken en je lijst met volgers zien. Je kunt de functies Duet, Stitch of de functie ‘Video downloaden’ voor bepaalde berichten uitschakelen. Je openbare inhoud kan ook verschijnen in zoekresultaten, op andere sociale mediaplatforms en op externe pagina’s.
Met een privéaccount heb je meer controle over wie je kan volgen en toegang heeft tot je inhoud. De functies Duet, Stitch en Download worden bij privéprofielen ook automatisch uitgeschakeld.
Het volgende geldt voor beide soorten accounts:
- Iedereen, of je nu op TikTok zit of niet, TikTok naar je zoeken en je profielfoto, gebruikersnaam, bijnaam en het aantal volgers, mensen die je volgt en likes bekijken.
- Je kunt de privacyinstellingen van afzonderlijke video's aanpassen om het publiek te beperken.
- Je kunt reacties in- of uitschakelen, bepalen wie je privéberichten mag sturen, de toegang tot je lijst met volgers beperken en nog veel meer.
Om over te schakelen naar een openbaar of privéaccount en je privacyopties te bekijken, ga je naar je profiel>Menu>Instellingen en privacy>Privacy.

Je videoprivacysinstellingen kiezen: iedereen, volgers of alleen vrienden
Of je nu een openbaar of een privéprofiel gebruikt, je kunt het publiek voor afzonderlijke video’s die je al hebt gepubliceerd of nog gaat publiceren, aanpassen. Voor een openbaar en een privéaccount gelden echter verschillende opties voor het publiek.
Volg deze stappen om de doelgroep van je video te kiezen voordat je deze plaatst:
- Maak je video of upload hem.
- Tik op de pagina ‘Bewerken ’ rechts op het tandwielpictogram of de knop ‘Instellingen ’.
- Kies je doelgroep. Als je een openbaar account gebruikt, kun je kiezen uit ‘Iedereen’, ‘Vrienden’ en ‘Alleen jij’. Als je een privéaccount gebruikt, kun je kiezen uit ‘Volgers’, ‘Vrienden’ en ‘Alleen jij ’.
- Rond het bewerken van je video af en tik vervolgens op ‘Volgende’.
- Je kunt de doelgroep van je video ook aanpassen op de pagina ‘Bericht ’. Tik op de eerder geselecteerde doelgroep en kies vervolgens een nieuwe.
- Maak je bericht af en tik op ‘Posten’.
Om de doelgroep van een gepubliceerd bericht te wijzigen:
- Ga naar je profiel.
- Selecteer de video die je wilt bijwerken.
- Tik op de drie puntjes rechtsonder.
- Veeg naar links en tik op ‘Privacy-instellingen’.
- Kies je nieuwe doelgroep.
Wat betekent ‘Friends Only’ op TikTok? Met de optie ‘Friends’ beperk je je publiek tot volgers die jij ook volgt. Dit zijn mensen die zowel op je lijst met volgers als op je lijst met mensen die je volgt staan. Meestal zijn dit je echte vrienden, waaronder je familie en je echte vrienden.

Andere manieren om de privacyinstellingen van een video aan te passen
De doelgroep die je kiest, bepaalt ook wie op het bericht kan reageren, d.w.z. een ‘vind ik leuk’ kan geven of een reactie kan plaatsen. Als je voor een bepaalde video ‘Iedereen’ als doelgroep kiest, kan iedereen het bericht liken en erop reageren. Als je ‘Vrienden’ kiest, kunnen alleen volgers die jij ook volgt het bericht liken en erop reageren. Als je ‘Alleen jij’ kiest, is het bericht alleen voor jou zichtbaar.
Je hebt ook de mogelijkheid om reacties op een bericht te beperken, hetzij vóór het plaatsen, hetzij daarna. Zo doe je dat:
- Voordat je iets plaatst: tik op de pagina ‘Bewerken ’ op de knop ‘Instellingen’ van de video. Tik op de schakelaar naast ‘Reacties toestaan ’ om deze in of uit te schakelen. Je kunt reacties ook uitschakelen op de pagina ‘Bericht ’. Tik op ‘Meer opties’ en tik vervolgens op de schakelaar naast ‘Reacties toestaan’.
- Voor een bestaande post: Ga naar je profiel en selecteer de video die je wilt bijwerken. Tik op de drie puntjes rechtsonder. Veeg naar links en tik vervolgens op ‘Privacyinstellingen’. Tik op de schakelaar naast ‘Reacties toestaan’.
Wanneer je de reactiefunctie voor een bepaalde video weer inschakelt nadat je deze had uitgeschakeld, kan alleen de geselecteerde doelgroep reacties plaatsen. Als je de reactiefunctie inschakelt om de betrokkenheid bij een bericht te vergroten, vergeet dan niet om de doelgroep van het bericht ook te wijzigen in ‘Iedereen’ of ‘Volgers’.
Daarnaast kun je ook deze andere functies in- of uitschakelen:
- Duet: Sta je geselecteerde doelgroep toe om je video in een Duet te gebruiken, of niet.
- Stitch: Sta je geselecteerde doelgroep toe om je video in een Stitch te gebruiken, of niet.
- Stickers: Stel in of de door jou geselecteerde doelgroep stickers mag maken op basis van je video.
- Toevoegen aan Story: geef de door jou geselecteerde doelgroep al dan niet toestemming om jouw bericht aan hun Stories toe te voegen.

Houd je volgers dicht bij je, en je vrienden nog dichterbij
Nu je weet wat ‘Friends Only’ op TikTok betekent, kun je privé-inhoud delen met een selecte groep volgers. Met een simpele aanpassing in de privacy-instellingen van een video kun je genieten van meer privacy en je inhoud persoonlijker maken.
Als je hulp nodig hebt om je bereik te vergroten en meer volgers te krijgen, meld je dan aan voor een High Social-abonnement! Dankzij het geavanceerde, eigen AI-algoritme van High Social voor doelgroepgericht adverteren komen je video’s terecht in de feeds van meer oprecht geïnteresseerde kijkers. Kom in contact met een publiek dat jouw interesses deelt en dat de grootste kans heeft om op de ‘Volg’-knop te klikken.
Begin vandaag nog met het uitbouwen van je TikTok High Social!

Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen ‘Vrienden’ en ‘Volgers’ op TikTok? Laten we nog een paar veelgestelde vragen beantwoorden om alles wat je moet weten over de categorie ‘Vrienden’ TikToksamen te vatten.
De privacyinstelling ‘Alleen vrienden’ voor een video houdt in dat de video alleen toegankelijk is voor je TikTok . Dit zijn je volgers op TikTok jij ook volgt. Meestal zijn dit mensen die je ook in het echte leven kent, zoals je familie en je beste vrienden.
Je vrienden op TikTok volgers die je ook volgt; ze staan zowel op je lijst met volgers als op je lijst met mensen die je volgt. Je volgers zijn de mensen die alleen op je lijst met volgers staan.
Volg deze stappen om je TikTok privé te maken:
1. Klik op de profielknop in de TikTok .
2. Tik op het hamburgermenu ( drie streepjes).
3. Kies ‘Instellingen en privacy’.
4. Selecteer ‘Privacy’.
5. Gebruik de schakelaar om je account op ‘Privé’ te zetten.