Ce înseamnă „Doar prietenii” pe TikTok: îmbunătățește-ți confidențialitatea
Știai că poți selecta un public specific pentru fiecare TikTok în parte? Dacă ai un profil public, de exemplu, poți publica conținut destinat exclusiv TikTok tăi TikTok . Află ce înseamnă „Doar pentru prieteni” pe TikTok descoperă diferitele opțiuni de confidențialitate pentru postările individuale, pentru a construi relații mai bune cu prietenii tăi.

Ce înseamnă „Doar prietenii” pe TikTok: Cum să înțelegi setările de confidențialitate ale videoclipurilor tale
TikTok două opțiuni principale de confidențialitate în ceea ce privește tipul de cont: public și privat. Pentru ambele tipuri, utilizatorii pot personaliza, de asemenea, setările de confidențialitate ale fiecărui videoclip în parte, pentru a partaja conținutul cu prietenii.
Să analizăm mai în detaliu modul în care funcționează setările de confidențialitate TikTok.
Profiluri publice vs. private: pe care să-l alegi?
Alegerea între un cont public și unul privat determină imediat cine poate accesa pagina ta de profil și conținutul tău. Conturile publice reprezintă opțiunea ideală pentru companii, personalități publice, creatori de conținut și oricine dorește să-și extindă numărul de urmăritori pe platformă. Conturile private, pe de altă parte, sunt cele mai potrivite pentru utilizatorii obișnuiți.
Cu un cont public, oricine de pe TikTok te TikTok urmări, îți TikTok viziona videoclipurile publice și îți TikTok vedea lista de urmăritori. Poți dezactiva funcțiile Duet, Stitch sau Descărcare video pentru anumite postări. Conținutul tău public poate apărea, de asemenea, în rezultatele căutărilor, pe alte platforme de socializare și pe pagini externe.
Cu un cont privat, vei avea mai mult control asupra persoanelor care te pot urmări și care pot accesa conținutul tău. De asemenea, funcțiile „Duet”, „Stitch” și „Descărcare” sunt dezactivate automat pentru profilurile private.
Următoarele prevederi se aplică ambelor tipuri de conturi:
- Oricine, indiferent dacă are sau nu cont pe TikTok , te TikTok căuta și îți TikTok vedea fotografia de profil, numele de utilizator, porecla, precum și numărul de urmăritori, de persoane pe care le urmărești și de aprecieri .
- Puteți modifica setările de confidențialitate ale fiecărui videoclip în parte pentru a limita publicul acestora.
- Poți activa sau dezactiva secțiunea „Comentarii” , poți decide cine îți poate trimite mesaje directe, poți restricționa accesul la lista ta de persoane urmărite și multe altele.
Pentru a trece la un cont public sau privat și a explora opțiunile de confidențialitate, accesează Profilultău >Meniu>Setări și confidențialitate>Confidențialitate.

Alegerea setărilor de confidențialitate pentru videoclipuri: Toată lumea, Abonați sau Doar prieteni
Indiferent dacă folosești un profil public sau privat, poți personaliza publicul pentru fiecare videoclip în parte, fie pentru cele pe care le-ai publicat deja, fie înainte de publicare. Cu toate acestea, opțiunile de public diferă în funcție de tipul contului (public sau privat).
Pentru a alege publicul videoclipului tău înainte de publicare, urmează pașii de mai jos:
- Creează sau încarcă videoclipul tău.
- În pagina „Editare” , atinge pictograma roată dințată/butonul „Setări” din dreapta.
- Selectează publicul țintă. Dacă folosești un cont public, opțiunile disponibile sunt „Toată lumea”, „Prieteni” și „Doar tu”. Dacă folosești un cont privat, opțiunile disponibile sunt „Urmăritori”, „Prieteni” și „Doar tu ”.
- Finalizează editarea videoclipului, apoi atinge „Următorul”.
- De asemenea, poți modifica publicul videoclipului tău din pagina „Postare ”. Atinge publicul selectat anterior, apoi alege unul nou.
- Finalizează postarea și apasă pe „Publicare”.
Pentru a modifica publicul unei postări publicate:
- Accesează-ți profilul.
- Selectați videoclipul pe care doriți să îl actualizați.
- Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta jos.
- Glisează spre stânga și atinge „Setări de confidențialitate”.
- Alegeți noul public țintă.
Ce înseamnă „Friends Only” pe TikTok? Opțiunea „Friends” limitează audiența ta la urmăritorii pe care îi urmărești și tu. Aceștia sunt persoanele care se află atât în lista ta de urmăritori, cât și în cea de persoane pe care le urmărești. De obicei, sunt prietenii tăi din viața reală, inclusiv familia și prietenii apropiați.

Alte modalități de a personaliza setările de confidențialitate ale unui videoclip
Publicul pe care îl alegi determină, de asemenea, cine poate interacționa cu postarea, adică cine poate da un „like” sau poate lăsa un comentariu. Dacă alegi opțiunea „Toată lumea” ca public pentru un anumit videoclip, oricine poate da un „like” și poate lăsa un comentariu la acesta. Dacă alegi opțiunea „Prieteni”, doar urmăritorii pe care îi urmărești și tu pot da un „like” și pot lăsa un comentariu la postare. Dacă alegi opțiunea „Doar tu”, postarea va fi vizibilă doar pentru tine.
De asemenea, ai opțiunea de a limita comentariile la o postare, fie înainte de publicare, fie după. Iată cum poți face acest lucru:
- Înainte de publicare: În pagina de editare , atinge butonul „Setări” d ul videoclipului. Atinge comutatorul de lângă opțiunea „Permite comentarii ” pentru a o activa sau dezactiva. De asemenea, poți dezactiva comentariile din pagina de publicare . Atinge „Mai multe opțiuni”, apoi atinge comutatorul de lângă opțiunea „Permite comentarii”.
- Pentru o postare existentă: Accesează-ți profilul și selectează videoclipul pe care dorești să îl actualizezi. Atinge cele trei puncte din colțul din dreapta jos. Glisează spre stânga, apoi atinge „Setări de confidențialitate”. Atinge butonul de lângă „Permite comentarii”.
Când activezi funcția de comentarii pentru un anumit videoclip după ce ai dezactivat-o, doar publicul selectat pentru acesta va putea să comenteze. Dacă activezi funcția de comentarii pentru a stimula interacțiunea cu o postare, nu uita să modifici și publicul postării la „Toată lumea” sau „Abonati”.
În plus, puteți activa sau dezactiva și următoarele funcții:
- Duet: Permiteți sau nu publicului selectat să utilizeze videoclipul dvs. într-un Duet.
- Stitch: Permiteți sau nu publicului selectat să utilizeze videoclipul dvs. într-un Stitch.
- Stickere: Permiteți sau nu publicului selectat să creeze stickere pe baza videoclipului dvs.
- Adăugare la „Stories”: Permite sau nu publicului selectat să adauge postarea ta la propriile „Stories”.

Ține-ți urmăritorii aproape, iar prietenii și mai aproape
Acum că știi ce înseamnă „Friends Only” pe TikTok, poți partaja conținut privat cu un grup select de urmăritori. Poți beneficia de mai multă confidențialitate și poți crea o legătură mai personală printr-o simplă modificare a setărilor de confidențialitate ale unui videoclip.
Dacă ai nevoie de ajutor pentru a-ți spori vizibilitatea și a câștiga mai mulți fani, abonează-te la un plan High Social! Grație algoritmului avansat și exclusiv de targetare bazat pe inteligență artificială al High Social, videoclipurile tale vor ajunge în fluxurile de știri ale unui număr mai mare de spectatori cu adevărat interesați. Intră în contact cu publicul care îți împărtășește interesele și care are cele mai mari șanse să apese butonul „Urmărește”.
Începe să-ți dezvolți contul TikTok High Social chiar astăzi!

Întrebări frecvente
Care este diferența dintre „Prieteni” și „Abonati” pe TikTok? Haideți să răspundem la câteva întrebări frecvente suplimentare pentru a rezuma tot ce trebuie să știți despre categoria „Prieteni” TikTok.
Setarea de confidențialitate „Doar prietenii” pentru un videoclip înseamnă că acesta este accesibil doar TikTok tăi TikTok . Aceștia sunt utilizatorii de pe TikTok te urmăresc și TikTok îi urmărești și tu. De obicei, sunt persoane pe care le cunoști și în viața reală, inclusiv familia și prietenii cei mai apropiați.
„Prietenii” tăi de pe TikTok abonații pe care îi urmărești și tu; aceștia apar atât în lista „Abonați”, cât și în cea „Urmăriți”. „Abonații” tăi sunt doar persoanele care figurează în lista „Abonați”.
Pentru a-ți seta TikTok ca privat, urmează pașii de mai jos:
1. Dă clic pe butonul „Profil” din TikTok .
2. Atinge meniul „hamburger” ( cele trei linii).
3. Alege „Setări și confidențialitate”.
4. Selectează „Confidențialitate”.
5. Folosește comutatorul pentru a-ți seta contul ca privat.