Hoe verwijder je volgers op TikTok
Zonder volgers heb je geen community waarmee je je kennis, vaardigheden, creativiteit enzovoort kunt delen. Je hebt volgers op sociale media nodig om een aanwezigheid op te bouwen, je merk te laten groeien en je stem te laten horen. Of misschien wil je weten hoe je kunt zien wie je onlangs op TikTok hebt gevolgd. Maar wat als je je TikTok helemaal opnieuw wilt opbouwen? Of misschien moet je nepaccounts, trollen en spammers verwijderen. Om je TikTok te optimaliseren, kun je leren hoe je iedereen op TikTok kunt ontvolgen en tegelijkertijd ontdekken hoe je volgers op TikTok kunt verwijderen TikTok meer privacy. Lees verder om te ontdekken hoe je volgers op TikTok kunt verwijderen.Â

Hoe verwijder je een volger op TikTok?
Als je een privéaccount hebt, TikTok voor het waarborgen van je privacy van cruciaal belang om te weten hoe je een volger op TikTok kunt verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om te leren hoe je iemand uitlogt van je Tiktok . Als je een openbaar persoonlijk account of een zakelijk account hebt, kan het ook nodig zijn om bepaalde personen uit je volgerslijst te verwijderen om de veiligheid en integriteit van je community te waarborgen. Om je TikTok effectief te beheren, kun je leren hoe je iemand op TikTok kunt ontvrienden, wat vergelijkbaar is met het verwijderen van een volger uit je account. Hoe verwijder je een TikTok ?
Om een volger uit je profiel te verwijderen:
- Ga naar je profiel.Â
- Tik op ‘Volgers’ onder je profielfoto.Â
- Zoek de persoon die je wilt verwijderen en tik vervolgens op de drie puntjes naast zijn of haar naam.Â
- Kies ‘Deze volger verwijderen’.
Om een volger uit hun profiel te verwijderen:
- Ga naar het profiel van die persoon. Je kunt op zijn of haar profiel tikken vanuit het reactiegedeelte van je video, of naar hem of haar zoeken met behulp van de gebruikersnaam.Â
- Tik op het pictogram of de pijl ‘Delen’ rechtsboven.Â
- Kies onderaan de optie ‘Deze volger verwijderen’.
Als je wilt voorkomen dat iemand je volgt en op welke manier dan ook interactie heeft met je account, kun je die persoon ook blokkeren. Houd er rekening mee dat geblokkeerde accounts je nog steeds kunnen zoeken op TikTok je profiel kunnen bekijken. Ze kunnen echter geen van je profielgegevens en video's zien. Ze kunnen je ook geen bericht sturen via je inbox. Om een positieve omgeving te behouden, kun je leren hoe je iemand op TikTok blokkeert TikTok zo een veilige online ruimte creëert voor je interacties en creativiteit.
Een account in een video blokkeren:
- Tik op de reacties bij je video.Â
- Houd het profiel van de persoon die je wilt verwijderen lang ingedrukt.Â
- Tik op ‘Meerdere reacties beheren’.Â
- Selecteer de persoon die u wilt verwijderen.Â
- Tik op ‘Meer’ en tik vervolgens op ‘Accounts blokkeren’.Â
Om een account vanuit hun profiel te blokkeren:
- Ga naar het profiel van die persoon. Je kunt op zijn of haar profiel tikken vanuit het reactiegedeelte van je video, of naar hem of haar zoeken met behulp van de gebruikersnaam.Â
- Tik op het pictogram of de pijl ‘Delen’ rechtsboven.Â
- Kies onderaan ‘Blok selecteren’.Â

Hoe verwijder je alle volgers op TikTok?
Als je met een schone lei wilt beginnen en je community helemaal opnieuw wilt opbouwen, vraag je je misschien af hoe je alle volgers op TikTok kunt verwijderen. Als je je afvraagt hoe je ervoor kunt zorgen dat iemand je op TikTok niet meer volgt, kun je overwegen om alle volgers te verwijderen voor een frisse start van je profiel. Helaas is er geen optie om meerdere volgers of al je volgers in één keer te verwijderen. Je zult je volgerslijst moeten doorlopen en ze één voor één moeten verwijderen. Dit is de enige manier om dit te doen als je al je volgers wilt verwijderen, maar al je video’s, profielgeschiedenis en informatie wilt behouden.
Houd er rekening mee dat wanneer je een van je TikTok verwijdert, hun ‘vind-ik-leuks’ en reacties op video’s blijven staan. Je kunt hun reacties wel verwijderen, maar dit kost ook veel tijd als er heel veel moeten worden verwijderd — zelfs met de optie om meerdere reacties tegelijk te beheren. Je kunt de accounts ook blokkeren om al hun interacties onmiddellijk te verwijderen.
Je kunt je account echter deactiveren als je je volledige lijst met volgers wilt verwijderen, zodat zij je profiel en inhoud niet meer kunnen bekijken.Â
Volg gewoon deze stappen:
- Ga naar je profiel en tik rechtsboven op het menu.Â
- Tik op ‘Account’.Â
- Kies ‘Account deactiveren’ of ‘Account verwijderen’.Â
- Kies ‘Account deactiveren’ als je het voor iedereen wilt verbergen en al je inhoud tijdelijk wilt bewaren. Je kunt het op elk moment weer activeren en je inhoud terughalen.Â
- Kies ‘Account definitief verwijderen’ als je wilt dat er geen enkel spoor meer van je account en al je inhoud op het internet achterblijft. Je hebt 30 dagen de tijd om je verzoek tot verwijdering in te trekken en je account opnieuw te activeren, mocht je van gedachten veranderen.
Of je je account nu deactiveert of verwijdert, je kunt opnieuw beginnen met een nieuw account, zodat je geen volgers meer hebt.

Hoe verwijder je volgers op TikTok: wat gebeurt er daarna?
In„Hoe verwijder je volgers op TikTok“ leer je effectieve strategieën om alle ongewenste volgers snel en eenvoudig te verwijderen. Krijgt een TikTok TikTok als je hem of haar verwijdert? Wat gebeurt er als je volgers verwijdert?
- TikTok de betreffende persoon geen melding nadat je hem of haar uit je lijst met volgers hebt verwijderd of hebt geblokkeerd.Â
- Je verschijnt dan niet meer op hun lijst met volgers. Ze zullen dit echter pas merken als ze hun lijst doorlopen om naar je te zoeken.Of de lijst TikTok op volgorde staat, is een van de vele vragen die gebruikers hebben.
- Hun berichten blijven in je inbox staan. Afhankelijk van je privacy-instellingen en of je het account ook hebt geblokkeerd, is het mogelijk dat ze je geen berichten meer kunnen sturen.
- Als je een privéaccount hebt, kunnen ze je weer volgen, maar dan moet je hun volgverzoek wel goedkeuren. Als je een openbaar account hebt, kunnen ze je op elk moment terugvolgen — tenzij je hun account blokkeert.Â
- Je video’s kunnen nog steeds in hun ‘Voor jou’-feed verschijnen, afhankelijk van hun inhoudsvoorkeuren op het platform. Als je een account blokkeert, kan die gebruiker geen van je video’s meer zien.Â
- Je voormalige volgers kunnen je openbare inhoud en gegevens nog steeds bekijken wanneer ze je profiel bezoeken.Â
- Afhankelijk van de privacyinstellingen van je video kan een voormalige volger mogelijk nog steeds op je content reageren, tenzij je hem of haar blokkeert.

De TikTok opbouwen en vormgeven die je voor ogen hebt
Je kunt zelf bepalen wie je volgt op TikTok. De kwaliteit van je volgers is van invloed op de TikTok van iedereen in je community. Het verwijderen van bepaalde volgers is dus een uitstekende manier om je account op te schonen en zo de gewenste TikTok te behouden.
Door volgers te verwijderen kun je jezelf, je vrienden, familie en echte fans beschermen tegen mensen die je mogelijk lastigvallen, stalken, trollen of pesten. Door ongewenste of hinderlijke personen te verwijderen, wordt het modereren van je reactiesectie een stuk eenvoudiger. Afhankelijk van bepaalde factoren kunnen verwijderde volgers mogelijk nog steeds via je video’s met je communiceren.
Als je weet hoe je volgers op TikTok kunt verwijderen, TikTok je meer grip op je community. Je kunt ook je doelgroepgerichte aanpak verfijnen, zodat je alleen de aandacht trekt van de gebruikers die het meest geschikt zijn voor jouw content.
Meld je aan voor een High Social-abonnement om gebruik te maken van hun geavanceerde, eigen AI-gestuurde targetingtechnologie. Zorg ervoor dat je echt geïnteresseerde gebruikers bereikt die altijd zullen bijdragen aan positieve betrokkenheid. Begin TikTok met het uitbouwen van je TikTok !
TikTok