Hoe je de ‘Actief’-status op TikTok inschakelt: zorg voor meer betrokkenheid

Profielfoto van Carolyn Howell, auteur

Carolyn Howell

Laatst bijgewerkt: 17 april 2025

TikTok
Wil je meer echte TikTok ?

Wil je meer interactie hebben met de volgers die je op TikTok terugvolgt? Ontdek hoe je de ‘actief’-status op TikTok kunt inschakelen TikTok je vrienden direct contact met je kunnen opnemen op het platform. Maak gebruik van deze extra mogelijkheid om je TikTok actief en betrokken te houden. 

Ontdek hoe de functie ‘Activiteitsstatus’ TikTokwerkt!

Hoe je de actieve status op TikTok kunt wijzigen: hoe de activiteitsstatus van de app werkt 

Met de activiteitsstatusTikTok kunnen je wederzijdse volgers zien wanneer je online bent. Als deze functie is ingeschakeld, verschijnt er een groene stip op hun profielfoto. Er zijn verschillende plekken op het platform waar de app de activiteitsstatus weergeeft:

  • Inbox
  • Berichtenthreads
  • De profielpagina van een wederzijdse volger
  • De lijst met gebruikers die verschijnt wanneer je iemand selecteert om te taggen in een reactie of bericht.

Houd er rekening mee dat de groene stip nog enige tijd kan blijven verschijnen nadat jij of een vriend het platform hebt verlaten. Wanneer een account niet langer actief is (d.w.z. de app momenteel niet gebruikt), TikTok een tijdstempel TikTok van de laatste activiteit. Aan de hand van de status ‘laatst actief’ kun je zien hoe lang het geleden is dat de gebruiker voor het laatst actief was. 

De laatste activiteitsstatus van een gebruiker wordt weergegeven in deTikTok-inbox en in de berichtenthreads. TikTok de laatste activiteitsstatus van iemand gedurende maximaal twee dagen. Als een gebruiker langer dan twee dagen inactief blijft, wordt er geen tijdstempel weergegeven. 

Lees verder om te ontdekken hoe je je actieve status op TikTok kunt wijzigen. 

Hoe schakel je de status ‘Actief’ in op TikTok?

Als je het niet erg vindt om je TikTok (volgers die je ook volgt) te laten weten dat je online bent, schakel dan de functie ‘Activiteitsstatus’ in. 

Als je deze functie inschakelt, kun je ook zien welke van je vrienden online zijn (mits zij deze instelling ook hebben ingeschakeld). Zo doe je dat: 

  1. Ga naar je profiel
  2. Tik rechtsboven op het pictogram met de driestreepjes/Menu
  3. Kies ‘Instellingen en privacy’.
  4. Tik op ‘Privacy’. 
  5. Tik op de schakelaar naast ‘Activiteitsstatus’ om deze in te schakelen. 

Nogmaals: jij en je wederzijdse volgers kunnen elkaars online-status alleen zien als jullie allebei deze functie hebben ingeschakeld. Als slechts één van jullie de functie heeft ingeschakeld, kunnen noch jij, noch je vriend(in) elkaars actieve status zien. 

Hoe je de activiteitsstatus op TikTok uitschakelt TikTok rustig en anoniem te kunnen browsen

Als je een openbaar account hebt en heel veel volgers hebt die je terug volgt, heb je misschien wel eens zin in rustig, anoniem surfen. 

Weten hoe je de activiteitsstatus op TikTok kunt uitschakelen, TikTok vooral handig als je niet wilt dat je wordt gestoord door directe berichten (DM’s). 

Zo schakel je je online-status op TikTok uit:

  1. Ga naar je profiel
  2. Tik rechtsboven op het pictogram met de driestreepjes/Menu
  3. Kies ‘Instellingen en privacy’.
  4. Tik op ‘Privacy’. 
  5. Tik op de schakelaar naast ‘Activiteitsstatus’ om deze uit te schakelen. 

Houd er rekening mee dat als je TikTok uitschakelt, je ook niet meer kunt zien welke van je vrienden online zijn. Maar als je liever DM’s negeert terwijl je content maakt, TikTok doet TikTok of video’s bekijkt, schakel je de functie gewoon uit. 

Andere manieren om wat privacy te genieten op TikTok

Het gebruik van een openbaar account is de ideale keuze als je je groeipotentieel op het platform optimaal wilt benutten. 

Dit betekent echter vaak dat je een zekere mate van privacy moet opgeven. Gelukkig zijn er andere manieren om tijdens het gebruik van de app van comfortabele privacy te genieten, zonder dat dit ten koste gaat van het bereik, het aantal kijkers en de betrokkenheid. 

Hier zijn nog meer opties, naast het uitschakelen van de activiteitsstatus:

  1. Kies wie jouw account mag vermelden in videobeschrijvingen, reacties, Stories en stickers. Je kunt vermeldingen beperken tot mensen die je volgt, vrienden of niemand. 
  2. Kies wie je directe berichten mag sturen. Je kunt ook de ‘Gelezen’-status in- of uitschakelen, evenals de veilige modus (om mogelijk onveilige berichtverzoeken te filteren). 
  3. Verberg je lijst met mensen die je volgt voor iedereen of voor je volgers
  4. Beperk wie je map met 'Gevonden' video's kan bekijken. Kies ‘Je volgers’ of ‘Alleen jij’ om je ‘Gevonden’ video’s voor het publiek te verbergen
  5. Schakel ‘Berichtweergaven’ uit, zodat anderen niet kunnen zien wanneer je hun berichten bekijkt. 
  6. Schakel ‘Profielweergaven’ uit, zodat anderen niet kunnen zien wanneer je hun profielpagina bezoekt. 

Je vindt al deze functies via je Profiel>Menu>Instellingen en privacy>Privacy

Zorg ervoor dat de activiteit en betrokkenheid binnen je gemeenschap op een hoog niveau blijven

Als je een zeer actieve en betrokken TikTok wilt, moet je het tempo voor iedereen bepalen. Volgers zullen eerder regelmatig reageren op een pagina die altijd actief is en snel reageert op andere gebruikers. 

Snel reageren op opmerkingen en berichten is de eenvoudigste manier om gebruikers geïnteresseerd te houden en hen aan te moedigen contact te blijven houden. Door actieve volgers terug te volgen, laat je hen weten dat je openstaat voor meer persoonlijke interacties. 

Als je weet hoe je de ‘actief’-status op TikTok kunt inschakelen, TikTok dat ook helpen om je populariteit binnen je community te vergroten. Het straalt toegankelijkheid en openheid uit. Als je hulp nodig hebt bij het aantrekken van meer volgers die waarschijnlijk zullen bijdragen aan de betrokkenheid binnen je community, meld je dan aan voor een High Social-abonnement!

Profiteer van de geavanceerde, eigen AI-targetingtechnologie van High Social, die zich kan meten met het aanbevelingsalgoritme TikToken dit aanvult. Verdubbel je targetingvermogen en bereik meer gebruikers die graag lid willen worden van je TikTok . 

Begin TikTok met het uitbouwen van je TikTok !

Op een tafel ligt een houten blok waarop het woord „Welcome” is gedrukt.

Moet ik mijn activiteitsstatus op TikTok inschakelen? Veelgestelde vragen

Heb je zin om in realtime met je wederzijdse volgers in contact te komen? Schakel de activiteitsstatus in om hen te laten weten dat je beschikbaar bent. Door volgers die jij ook volgt gemakkelijk toegang tot je te geven, kun je de betrokkenheid vergroten en potentiële nieuwe volgers bereiken! 

Laten we nog een paar veelgestelde vragen beantwoorden om alles wat je moet weten over de functie ‘Activiteitsstatus’ TikToksamen te vatten. 

Waarom wordt mijn activiteitsstatus TikTok weergegeven TikTok ?

Als je activiteitsstatus is uitgeschakeld, kunnen je wederzijdse volgers niet zien wanneer je online bent op TikTok. Als je deze instelling inschakelt, kunnen alleen degenen bij wie de activiteitsstatus ook is ingeschakeld, zien wanneer je online bent.

Degenen bij wie de activiteitsstatus is uitgeschakeld, zullen niet weten dat je beschikbaar bent om op het platform te communiceren. 

Hoe schakel ik de status ‘Actief’ in op TikTok 2024?

Volg deze stappen om de status ‘Actief’ op TikTok uit te schakelen TikTok in te schakelen:

1. Ga naar je profiel.
2. Tik op hetpictogram met de driestreepjes/Menu in de rechterbovenhoek.
3. Selecteer ‘Instellingen en privacy’ en tik vervolgens op ‘Privacy’.
4. Tik op de schakelaar naast ‘Activiteitsstatus ’ om deze in of uit te schakelen. 

Is de activiteitsstatus TikTokcorrect?

Hoe nauwkeurig is de activiteitsstatus TikTok? Deze is niet 100% nauwkeurig. Het groene stipje kan nog enkele minuten bij de profielfoto blijven staan nadat een gebruiker de app niet meer gebruikt. Na enige tijd TikTok de laatste activiteitsstatus van de gebruiker weer, of hoe lang het geleden is dat hij of zij voor het laatst actief was. 

TikTok